Cover image

© iStock

Lifestyle

Christendom steeds minder invloed in Europa, toch wordt er door veel jonge Belgen nog gebeden

In Europa hangen steeds minder mensen het christelijk geloof aan. Dat blijkt nu opnieuw uit een studie van de Universiteit van Parijs bij jonge mensen uit 21 Europese landen. De meerderheid van de jonge mensen in 12 landen is niet gelovig Tsjechië als koploper. Het meest religieuze land is Polen. In België bidt ongeveer 37 procent van de jongeren af en toe, maar dat is in de meeste gevallen niet tot een christelijk opperwezen.

Een onderzoek van de Universiteit van Parijs laat zien dat de meerderheid van de jonge mensen in Europa niet meer religieus is en zeker al niet christelijk. Personen tussen de 16 en de 29 uit 21 landen in Europa werden bevraagd over hun geloof. Daaruit bleek dat de Poolse jongeren nog het sterkst geloven met maar liefst 83 procent. Litouwen is de runner up met 75 procent.

Van de jongeren uit België bleek slechts 25% christelijk te zijn, 10% heeft een ander geloof en 65% gelooft niet. Daarmee is ons land het zevende minst religieuze land van de enquête.

Lees meer