Cover image

© nestlé

Lifestyle

Wereldprimeur bij Nestlé: chocoladesnacks met ‘gestructureerde suiker’

Wereldprimeur bij Nestlé: ze gaan de suiker in hun producten ‘herstructureren’. De voedselfabrikant gaat in het VK Milkybar Wowsomes uitbrengen, een variant op de klassieke Milkybars maar dan met 30 procent minder suiker. Dat doet Nestlé onder druk van de Britse regering in een poging om zwaarlijvigheid bij kinderen terug te dringen.

Nestlé, de grootste maker van verpakte voedingsproducten wereldwijd, heeft een nieuw product uitgevonden. Hun ‘gestructureerde suiker’ kwam tot leven in een laboratorium in York en wordt gemaakt in de Noord-Engelse stad Dalston.

Die suiker gebruikt men voor de nieuwe Milkybar Wowsomes Ze is “vormloos en doorlaatbaar”, volgens Nestlé. Het wordt gecreëerd door suiker, melk en water in hete lucht te sproeien en het brouwsel daarna te laten uitdrogen.

“De melk stabiliseert de spray-gedroogde suiker en verhindert dat het te plakkerig wordt”, zei Nestlé in een verklaring. “De overgebleven suiker lost sneller op, zoals een suikerspin, wat een zoetere smaak in de mond teweegbrengt.” Nestlé beweert dat zowel kinderen als volwassen consumenten het product lekker vinden.

Lees meer