Cover image

© getty

Politiek

Trump ontslaat weer minister, wil zijn persoonlijke dokter de job geven 

David Shulkin, de Amerikaanse minister van Veteranenzaken, is ontslagen door Donald Trump. Die wil hem vervangen door Ronny Jackson, zijn persoonlijke arts in het Witte Huis. 

De Amerikaanse president Donald Trump heeft al heel wat veranderd in zijn beleid. De minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, moest al opstappen, maar nu wordt de minister van Veteranenzaken, David Shulkin, ook de deur gewezen. Trump is de eerste president wiens personeelsbestand zo snel wijzigt.

Amerikaanse media beweren dat Trump al een tijdje ontevreden was over Shulkin. De ex-minister zou bijvoorbeeld zijn medewerkers hebben laten liegen zodat zijn vrouw op reis kon met het geld van de regering. Uiteindelijk werd hij de laan uitgestuurd. Binnenkort wordt hij vervangen door Ronny Jackson, de presidentsdokter. Hij en de president zouden een persoonlijke band hebben ontwikkeld. 

Lees meer