Cover image

© iStock

Lifestyle

Nieuw-Zeeland experimenteert met driedaagse weekends

De firma Perpetual Guardian heeft in Nieuw-Zeeland een systeem uitgetest waarbij 200 personeelsleden gedurende zes weken voor hetzelfde loon drie dagen weekend kregen. Het bedrijf wil achterhalen of hun personeel een betere balans zou vinden tussen werk en privéleven en of ze productiever en gemotiveerder zouden zijn.

De test begon begin maart en is nu in de helft. Midden april zal de data rond de productiviteit vergeleken en geanalyseerd worden. De Perpetual Guardian wil het nieuwe systeem zelfs voor altijd instellen. Of dit ook echt zal gebeuren, dat komen de werknemers pas te weten in juli. Dit meldde de Britse krant The Guardian.

Voor dat besloten wordt, moeten de resultaten van de test eerst bekeken worden door onderzoekers van de twee meest prestigieuze Nieuw-Zeelandse universiteiten. 

Lees meer