Cover image

© EPA

Politiek

Puigdemont vraagt aan Spanje om zijn vervolging wegens rebellie in te trekken

De aanklager in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein heeft aan de rechter gevraagd om Carles Puigdemont (Junts per Catalunya), de afgezette Catalaanse minister-president, aan Spanje over te leveren. Zelf vraagt Puigdemont op zijn beurt aan het Spaanse Hooggerechtshof om zijn vervolging wegens rebellie te schorsen.

Waar ze in ons land anders op reageerden, wil de Duitse aanklager bestrijden met de arrestatie en het in de cel blijven Puigdemont. Het Duitse gerecht moet nu beslissen of de Catalaanse premier overgeleverd wordt.

Puigdemont werd op 25 maart gearresteerd in Sleeswijk-Holstein juist nadat hij de grens tussen Duitsland en Denemarken overgestoken was. De voormalige premier van Catalonië vraagt nu aan het Hooggerechtshof in Spanje om de vervolging wegens rebellie op te schorten.

Lees meer