Cover image

© EPA

Tech

Facebook delete talloze Russische pagina’s

Honderden accounts en pagina’s met banden met het Russische misinformatiebedrijf Internet Research Agency (IRA) zijn door Facebook verwijderd. Facebook-baas Mark Zuckerberg geeft ook aan dat hij de strenge privacyregels van de EU voor sociale media voorlopig niet overal  zal toepassen.

Facebook heeft 70 accounts, 138 pagina’s en 65 accounts op Instagram verwijderd. Het bedrijf deed dit omdat die banden hadden met het Russische bedrijf dat misinformatie verspreidde IRA (Internet Research Agency). Dit blijkt uit een bericht dat de veiligheidstopman van Facebook Alex Stamos deelde op de Facebook Newsroom. Ook de advertenties werden verwijderd.

 “De IRA heeft gebruikgemaakt van niet-authentieke accounts om mensen te misleiden en te manipuleren. Dat is waarom we elk account verwijderd hebben dat een link heeft met die organisatie”, meldde Stamos. “Of het nu ging om activiteiten in de VS, in Rusland of eender waar.”

Het bericht van Zuckerberg:

Lees meer