Cover image

© EPA

Economie

Golf, vastgoed en make-up: dit is hoeveel geld Donald Trump verdient

Een president moet transparante geldstromen hebben, en dat geldt ook voor Donald Trump. Op een inkomensaangifte uit 2016 kunnen we dan ook perfect zien hoe veel geld Trump elk jaar op z'n rekening mag schrijven. Zo'n 450 miljoen dollar passeert er elk jaar bij de familie Trump, maar daar is ook Melania's niet geringe inkomen bijgerekend.

Voor hij het Witte Huis betreedt, moet de president van de Verenigde Staten aangeven hoeveel geld hij verdient en waar dat vandaan komt. Bij Donald Trump liep dat bedrag in 2016 al op tot minstens 450 miljoen dollar, bruto, waarvan het grootste deel uit zijn bedrijven komt. Ook Melania verdient wel stevig. Ze dient ongeveer 450.000 dollar per jaar aan haar eigen make-uplijn.

Verder heeft Trump nog een aantal investeringen lopen die zo’n 43 miljoen dollar waard zouden zijn volgens Money Nation. Speeches worden ook vergoed: 450.000 dollar per uurtje aan het katheder. Ondertussen zal de prijs al gestegen zijn. Word niet meteen misleid, want ook de president moet belastingen betalen, zo’n 35%. Daarbovenop komen de overheadkosten bij en kosten voor het personeel. Het uiteindelijke bedrag valt op zo’n 190 miljoen dollar per jaar. Niet slecht geboerd, toch? 

Lees meer