Cover image

© apple

Tech

Rode iPhone 8 en 8 Plus vanaf morgen te bestellen

Apple voert een rode editie in voor de iPhone 8 en 8 Plus. Ook voor de iPhone X is er een speciale, rode hoes beschikbaar. De nieuwe optie kadert in een samenwerking van Apple met(PRODUCT)RED, een werkgroep die aids bestrijdt in Afrika.

De smartphone met het nieuwe design is vanaf 10 april te pre-orderen via Apple. Deze vrijdag gaat de eerst rode iPhone 8 de deur uit. Je moet niet extra betalen voor de rode kleur. Zo blijven de prijzen hangen op 809 euro voor de iPhone 8 (4,7-inch display) en 919 euro voor de 8 Plus (5,5-inch display).

Het speciaal RED-hoesje voor de iPhone X kost ongeveer 52 euro.

Campagne tegen aids

Apple kleurde zijn App Store laatst nog rood in het kader van Wereldaidsdag. Bovendien kwamen er eerder al RED-edities van de iPhone 7 en 7 Plus en van iPods en iPads.

Product RED is een initiatief van U2-zanger Bono en ONE-activist Bobby Shriver. De organisatie verbindt zijn naam aan grote privébedrijven om de hiv- en aidsepidemie in Afrika aan te kaarten.

Lees meer