Cover image

© epa

Tech

Hoe Facebook toch nog geld kan verdienen aan z'n nieuwe privacymaatregelen

Mark Zuckerberg heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de privacy van Facebookgebruikers extra te beveiligen. Maar volgens een analist moeten we niet denken dat dat Facebook ook maar één cent zal kosten. Integendeel, de kans bestaat dat Facebook er geld aan verdient. 

Na het schandaal met Cambridge Analytica, is het vertrouwen in Facebook volledig zoek, maar toch is het bedrijf nog stabiel en heeft het veel neven-apps. Relaties met andere bedrijven zijn erg belangrijk voor het bedrijf voor onlineadvertenties.

"Adverteerders zullen voortaan gewoon rechtstreeks met Facebook werken. Op een perverse manier zal het schandaal op die manier wellicht ertoe leiden dat Facebook zijn marktaandeel nog verder kan versterken", zegt Brian Wieser, analist bij Pivotal Research. Zo verdelen Google en Facebook samen ongeveer 90% van de onlineadvertenties.

Door de nieuwe maatregel zal Facebook minder winst maken, maar analisten voorspellen groei in de prijs van een Facebook-advertentie en de omzet van het bedrijf na verloop van tijd. 

Lees meer