Cover image

© EPA

Politiek

Luchtaanval op Syrië "mogelijk in 72 uur" volgens Eurocontrol: piloten mijden regio

Het is opvallend rustig in de lucht over Syrië: de Europese luchtverkeersleiders hebben hun piloten gewaarschuwd om de regio te vermijden. Volgens hen zou een luchtaanval binnen 72 uur een mogelijkheid zijn en dat kan de navigatietools in de war brengen. Intussen is de VN het niet eens geraakt over een onderzoekscommissie.

Er gebeurde dit weekend een gifgasaanval met chloor in Douma, een buitenwijk van de Syrische hoofdstad Damascus waarbij zeker zestig doden en honderden gewonden vielen. De Westerse landen beschuldigen president Assad, maar met zekerheid weten we niet wie verantwoordelijk was. De VN belegde een vergadering over wat er precies gebeurd is in Douma.

Nu is het opmerkelijk stil in de lucht boven Syrië. Nochtans heeft de Eurocontrol, de luchtverkeersleiding van Europa, zijn piloten een waarschuwing gegeven over "een mogelijke luchtaanval binnen 72 uur". Maar het is niet duidelijk waar die informatie precies vandaan komt. 

Lees meer