Cover image
Lifestyle

Spotify organiseert binnen twee weken een groot event: wat mogen we verwachten?

Spotify sleutelt momenteel aan een vernieuwde versie van hun gratis streamingdienst. Het bedrijf Spotify Technology SA is pas nog naar de beurs van New York getrokken.

Spotify werkt eraan om zijn streamingdienst gebruiksvriendelijker te maken, vooral voor gebruikers met smartphones. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme, betrouwbare bronnen. Er wordt binnenkort een officiële mededeling verwacht.

Op 24 april heeft Spotify de media uitgenodigd voor een belangrijke mededeling. Sommigen denken echter dat het om een eigen speaker gaat.

4,09 miljard euro op één jaar

Spotify heeft als doel om veel nieuwe luisteraars op de kop te tikken en zo hun nieuwe investeerders tevreden te stellen, die hun geld in het bedrijf staken met een groei van gebruikers in het achterhoofd.

Op de gratis streamingdienst komen advertenties. Het is wel degelijk de bedoeling van Spotify om gebruikers te verleiden om naar de betalende Premium-versie over te schakelen tegen 9,99 euro per maand.

Minder dan de helft van de Spotify-gebruikers heeft Premium. Nochtans zorgden die betaalde profielen in 2017 voor ongeveer 90 procent van het bedrijfsinkomen van 4,09 miljard euro. Dat is een pak meer dan bij andere muziek- of streamingdiensten.

93 betalende gebruikers als doel

De versie die binnenkort uitkomt, zal gratis luisteraars op hun smartphones sneller toegang geven tot afspeellijsten en zal hen meer controle geven over de tracks die bovenaan hun afspeellijsten staan. Dat lijkt dus erg op de betalende desktopversie van 9,99 euro per maand.

Bij de streamingdienst hopen ze tegen eind 2018 aan 200 miljoen gebruikers te zitten en maar liefst 96 miljoen betalende users.

Lees meer