Cover image

© sp.a

Politiek

Sp.a geeft akkoord voor lijst Antwerpen met Jinnih Beels en Tom Meeuws

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal sp.a in Antwerpen naar de kiezer trekken met een lijst met Jinnih Beels op één en Tom Meeuws op twee. Die lijst werd vandaag voorgelegd op het ledencongres en werd daar goedgekeurd.

Het ledencongres van sp.a keurde vandaag de Antwerpse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober goed. Op die lijst staat Jinnih Beels op één en de in opspraak gekomen Tom Meeuws op twee. 

Gerechtelijk onderzoek

Sp.a ging aanvankelijk samen met Groen opkomen in Antwerpen. De partijen hadden in samenwerking met een aantal onafhankelijke leden het kartel Samen opgericht.

Groen stapte uit dit kartel nadat er mails lekten waaruit bleek dat Tom Meeuws geknoeid had met facturen toen hij nog aan het hoofd stond van De Lijn in Antwerpen. Hij zou grote facturen opgesplitst hebben in kleine facturen, om zo de tussenkomst van de raad van bestuur te ontwijken. De betreffende factuur is eentje van 664.000 euro van het cultuurhuis De Roma, dat de organisatie van het openingsfeestje van een nieuw premetrostation voor z'n rekening nam. 

Doordat Groen uit het kartel stapte, moest Jinnih Beels een partij kiezen waarbij ze verder zou gaan. Ze besloot in zee te gaan met sp.a, waar ze nu dus als lijsttrekster naar voren wordt geschoven. 

N-VA

De Antwerpse strijd om het burgemeesterschap verloopt uiterst moeilijk, want na de commotie bij sp.a en Groen kwam onlangs ook de CD&V onder vuur te liggen omtrent de ultraorthodoxe joodse Aron Berger. 

Hierdoor lijkt Bart De Wever af te stevenen op een makkelijke overwinning en een verderzetting van zijn burgemeesterschap in Antwerpen. 


Lees meer