Cover image

© epa

Politiek

Na 25 doden: Ortega draait hervormingen sociale stelsel Nicaragua terug

Volgend op de hevige rellen waarbij 25 doden vielen, heeft de president van Nicaragua, Daniel Ortega, de hervormingen van het sociale stelsel geannuleerd.

Ten minste 25 mensen zouden naar verluidt de afgelopen dagen zijn gedood bij botsingen tussen politie en demonstranten. Autoriteiten houden het op elf doden.

Eén van de slachtoffers is de journalist Ángel Eduardo Gahona. Hij kreeg een kogel door het hoofd toen hij zaterdag opnames maakte van protesten in de Caribische stad Bluefields. Hij zou door de politie zijn neergeschoten.

Gepensioneerden gingen de straat op omdat de regering de pensioenen wil versoberen en de bijdragen van werknemers aan de sociale zekerheid wil verhogen. Steeds meer Nicaraguanen, onder wie duizenden studenten, sloten zich in de afgelopen dagen bij de protesten aan, waarbij regeringsgebouwen zijn beschadigd of in brand gestoken. 

Lees meer