Cover image
Facebook-CEO Mark Zuckerberg

© EPA

Tech

De laatste WhatsApp-oprichter stapt op bij Facebook en de geruchtenmolen gaat draaien

Jan Koum, een mede-oprichter van WhatsApp, stapt op bij Facebook. Vermoedelijk doet hij dat omdat hij niet akkoord gaat met de plannen die het bedrijf heeft rond de privacy op de berichtenapp. Facebook-CEO Mark Zuckerberg kocht WhatsApp vier jaar geleden voor ongeveer 16 miljard euro.

Jan Koum, de laatste Oekraïense mede-oprichter van WhatsApp, die nog aangesloten was bij het moederbedrijf Facebook, stapt op. Dat meldt de Amerikaanse krant Washington Post. Toen hij de berichtenapp overdroeg aan Facebook-CEO Mark Zuckerberg, beloofde hij de gebruikers dat er geen advertenties zouden komen op WhatsApp en dat de privacy van de gebruikers gerespecteerd zou blijven.

Tot nu werden die beloftes niet gebroken. WhatsApp geeft zelfs de optie om je account te versleutelen zodat derden niet het recht hebben om mee te lezen.

Geruchten over privacy-instellingen

Of Koum vertrekt naar aanleiding van de privacyschandalen bij Facebook is niet geweten. Volgens sommigen lagen Koum en Zuckerberg in de clinch over de toekomstige strategie voor WhatsApp. Sommigen denken dat Zuckerberg advertenties wil plaatsen op WhatsApp en dat hij sommige privacy-instellingen op WhatsApp wil terugschroeven.

Alle services van Facebook zijn gratis (Instagram, Messenger, WhatsApp en Facebook zelf). De inkomsten komen uit advertenties. Zuckerberg verdient dus niets aan WhatsApp ondanks de miljardeninversteringen.

Lees meer