Cover image

© OnePlus

Tech

OnePlus 6 wordt duurder dan z'n voorgangers

De OnePlus 6 zal op 16 mei voorgesteld worden. De afgelopen weken werd er al veel informatie over het toestel achterhaald en nu zou ook de prijs van het toestel gelekt zijn. En die ligt iets hoger dan zijn  voorgangers. 

Het Chinese smartphonemerk OnePlus onderscheidt zich van de andere toestellen op de markt door goede specs aan te bieden voor een betaalbare prijs. Nu is het al tijd voor de zesde versie van de smartphone, de OnePlus 6. Die zal nog altijd betaalbaar zijn, al ligt de prijs wel wat hoger dan die van z'n voorgangers. 

Richtprijs

Net zoals vorig jaar zijn de Indische prijzen gelekt. Vorig jaar klopten deze bedragen, waardoor we kunnen veronderstellen dat dit ook nu juist zal zijn. De  OnePlus 6 met 64GB zou 36.999 Indische roepie kosten, zo'n 462 euro. De versie met 256GB zal iets duurder zijn met 39.999 roepie, oftewel een kleine 500 euro. 

Hiermee zal het de duurste richtprijs van een OnePlus zijn. De OnePlus 5 kostte bij z'n lancering 400 euro en de OnePlus 5T ging over de toonbank voor zo'n 415 euro. 

Camera

Voor die iets duurdere prijs krijg je wel een ijzersterk toestel. Zo werd al meermaals bewezen dat het toestel beschikt over een zeer goede camera. Pete Lau, de CEO van OnePlus, postte al foto's genomen met de OnePlus 6 op zijn account op de Chinese socialenetwerksite Weibo. Daarin werd duidelijk dat het scherpe foto's waren met heldere beeldkwaliteit. 

Nu doet OnePlus er nog een schepje bovenop. Op de cover van de Indische  versie van het modemagazine Vogue siert namelijk een foto die gemaakt werd met de OnePlus 6. Daarmee heeft OnePlus een primeur te pakken. Want nooit eerder werd de foto op de cover van een modeblad genomen met een smartphone. OnePlus bewijst hiermee dat de camera van hun nieuwe flagship kan concurreren met de besten en dus zelfs met echte camera's. 

Prijs-kwaliteit

De OnePlus zal met z'n specs dus meekunnen met de toptoestellen van Samsung en Apple, die nog steeds voor bijna de dubbele prijs over de toonbank gaan. 

Uit de resultaten van sommige gelekte tests blijkt dat de OnePlus 6 zelfs beter scoort dan de iPhone X en de Samsung Galaxy S9. 

Op 16 mei zullen we weten of het toestel echt aan de verwachtingen kan voldoen en zo een goedkoper alternatief kan bieden voor de duurdere toestellen op de markt. 

Lees meer