Cover image

© EPA

Tech

Facebook-CEO Zuckerberg zal op de rooster gelegd worden in het Europees Parlement

Facebook-baas Mark Zuckerberg komt binnenkort naar het Europees parlement in Brussel voor een meeting achter gesloten deuren naar aanleiding van het privacyschandaal van Facebook en Cambridge Analytica.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft zich onlangs in het Amerikaanse Congres moeten verdedigen naar aanleiding van het privacyschandaal rond de sociale netwerksite. Hij zal nu gelijkaardige wijze op de rooster gelegd worden in het Europees Parlement in Brussel, maar dan wel achter gesloten deuren. De zitting in het Amerikaanse Congres duurde in totaal meer dan tien uur. Veel senatoren hadden geen flauw benul waarover het ging en Zuckerberg zijn stopzin was “mijn team komt daarop terug".

Schandaal

Begin dit jaar raakte bekend dat het databedrijf Cambridge Analytica aan de hand van een persoonlijkheidsquiz op Facebook de data van ongeveer 50 miljoen gebruikers verzameld had. Het doel was om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden.

Lees meer