Eternit veroordeeld tot schadevergoeding van 250.000 euro

Het bedrijf Eternit uit Kapelle-op-den-Bos is door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel veroordeeld wegens het gebruik van asbest, hoewel bekend was dat het product kankerverwekkend was. De rechtbank besliste dat Eternit aan de familie van een slachtoffer uit Kapelle-op-den-Bos een schadevergoeding van 250.000 euro moet betalen. Het slachtoffer overleed elf jaar geleden aan longvlieskanker, die door asbest zou zijn veroorzaakt. Eerder was ook haar echtgenoot, die jarenlang bij Eternit had gewerkt, aan dezelfde ziekte gestorven. De vrouw had echter nog voor haar overlijden het bedrijf gedagvaard. Het geding werd door haar zonen verder gezet. De zonen van het slachtoffer toonden zich opgelucht over de uitspraak van de rechtbank en stelden te hopen dat nu ook andere asbestslachtoffers de stap naar de rechtbank zouden zetten. (MH)