Eternit overweegt mogelijk beroep in Brussels asbestproces

Het bedrijf Eternit uit Kapelle-op-den-Bos gaat mogelijk in beroep tegen zijn veroordeling in het asbestproces door de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De rechter veroordeelde het bedrijf daarbij tot een schadevergoeding van 250.000 euro aan de familie van een vrouw uit Kapelle-op-den-Bos die is overleden aan longvlieskanker, veroorzaakt door asbest. Eternit zegt in een reactie uit respect voor de rechtbank en de slachtoffers eerst het vonnis te willen bestuderen vooraleer een standpunt zal ingenomen worden. Er wordt echter aan toegevoegd dat er niettemin een reële kans bestaat dat Eternit beroep zal aantekenen tegen het vonnis van de rechtbank. Het bedrijf merkt al wel op dat de schadevergoeding aanzienlijk hoger ligt dan de bedragen die normaal door de Belgische rechtbanken en het Asbestfonds worden toegekend. Het bedrijf zegt te betreuren dat er mensen zijn ziek geworden, maar blijft volhouden geen fouten gemaakt te hebben. (MH)