'Golf van islamitisch terrorisme komt tegen 2030 ten einde'

[PICTURE|sitecpic|lowres]


De golf van islamterrorisme die vele duizenden mensenlevens heeft geëist komt tegen 2030 tot zijn einde. Tot die conclusie komt de Amerikaanse National Intelligence Council in een rapport waarin de toekomstige globale trends worden voorspeld.


Volgens Matthew Burrows, de hoofdauteur van het rapport, zal de cyclus van islamitisch terrorisme vanzelf verdampen door een gebrek aan steun van het volk in moslimlanden. Bewijs daarvan is volgens de auteur de Arabische Lente, waarbij de betogers  door democratische, eerder dan door religieuze waarden werden geïnspireerd.


Verder zal ook het beeld van Amerika als ‘de aartsvijand’ stilaan verdwijnen, vooral na de terugtrekking van de troepen uit Afghanistan en Irak. Enkel de Amerikaanse steun aan Israël zou een reden voor moslimwoede kunnen blijven.

Burrows merkt wel op dat de verspreiding van nieuwe technologie individuen met de juiste vaardigheden in staat stelt om terroristische groeperingen te helpen bij het plegen van massa-aanslagen.