Singapore snel populairste expat-bestemming ter wereld

Indien de huidige trend zich verder doorzet, zal de stadsstaat Singapore over enkele jaren New York hebben verdrongen als de meest populaire bestemming voor expats. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Intelligence Group. Drie jaar geleden stond Singapore bij de populairste bestemmingen nog op een zesde plaats, maar was vorig jaar al opgeklommen naar een derde plaats. New York blijft volgens het rapport van Intelligence Group voorlopig op de eerste plaats, gevolgd door de Britse hoofdstad Londen. 


De onderzoekers mereken op vooral werknemers uit de informatica-sector (11 procent) en de bankwereld (10 procent) geïnteresseerd zijn om in Singapore te werken. “De grote uitdaging voor de volgende jaren wordt echter vooral het aantrekken van talent uit het westen,” waarschuwt Intelligence Group. “Op dit ogenblik is Singapore immers vooral populair in andere Aziatische landen.” De potentiële expats zijn vooral terug te vinden in India (34 procent), China (30 procent) en Indonesië (22 procent). 


“Vooral Indonesische werknemers zijn geïnteresseerd in Singapore,” wordt in het rapport nog aangegeven. “De Indonesische respondenten gaven de stadsstaat een waardering die vier keer hoger lag dan het wereldwijde gemiddelde. Daarentegen zijn werknemers uit het westen - vooral uit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië - minder dan gemiddeld geïnteresseerd om in Singapore te werken en leven. De kloof in populariteit met andere Aziatische bestemmingen is echter bijzonder groot. De Chinese stad Shanghai staat als tweede populairste bestemming pas op een elfde plaats. (MH)