Materialengroep Umicore waarschuwt voor winstdaling

De materialengroep Umicore waarschuwt dat er dit jaar met een winstdaling rekening zal moeten worden gehouden. Het bedrijf verwijst daarbij onder meer naar de impact van de voorbereidende werken voor een capaciteitsuitbreiding voor zijn vestiging in Hoboken, die een negatieve invloed zal hebben op de geproduceerde volumes.


Umicore zegt dit jaar een bedrijfswinst tussen 250 miljoen euro en 280 miljoen euro te verwachten. Vorig jaar werd een winst geboekt van 304 miljoen euro. Het bedrijf kon tijdens het eerste kwartaal van dit jaar weliswaar een omzetstijging met 1 procent laten optekenen, maar daarbij werden positieve ontwikkelingen in de materialendivisie teniet gedaan door de impact van de lagere metaalprijzen bij de recyclage-activiteiten en ongunstige wisselkoersen.


Umicore benadrukt echter niet met structurele problemen geconfronteerd te worden en zegt dankzij de brede waaier aan activiteit goed beschermd te zijn tegen evoluties in de diverse sectoren.