Tiense Suiker Belgisch bedrijf met beste reputatie

Retailer Colruyt is niet langer het Belgische bedrijf met de beste reputatie. Dat blijkt uit een rapport van consulenten Reputation Institute en Akkanto. Voor de eerste keer sinds het onderzoek werd opgestart, moet Colruyt een ander bedrijf laten voorgaan. De rangschikking wordt nu aangevoerd door Tiense Suikerraffinaderij.


Volgens Akkanto diende Colruyt vooral op emotionele elementen in te leveren. Dat heeft volgens Akkanto wellicht te maken met berichten dat de retailer mogelijk een groot vermogen in Luxemburg zou hebben geplaatst om de zwaardere fiscale lasten in eigen land te ontwijken. Colruyt zakt terug naar de tweede plaats, gevolgd door Neuhaus, Spadel en Lotus Bakeries.


In de top tien is voor de eerste keer plaats voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en farmagroep Janssen Pharmaceutica. De grootste daler in de rangschikking was de keten Delhaize, dat van een vijfde naar een zestiende plaats zakt, te wijten aan de doorgevoerde herstructureringen. Helemaal onderaan staat de NMBS Groep.