Albert Frère niet langer chief executive Groep Brussel Lambert

De Waalse industrieel Albert Frère (89) heeft zijn mandaten als chief executive en bestuurder van de holding Groep Brussel Lambert (GBL) neergelegd. Hij had eerder al aangegeven geen hernieuwing van zijn mandaat als bestuurder te zullen vragen.


Frère stond meer dan dertig jaar aan de leiding van de holding. Drie jaar geleden was het proces van de opvolging al opgestart met de benoeming van Gérard Lamarche en Ian Gallienne, de schoonzoon van Frère, als gedelegeerd bestuurder van de holding.


Tijdens de jongste algemene aandeelhoudersvergadering werd Albert Frère benoemd tot erevoorzitter van de holding. Tegelijkertijd werden Ségolène Gallienne en Cédric Frère, respectievelijk dochter en kleinzoon van de afscheidnemende topman, voor een periode van vier tot bestuurder van de holding benoemd.


De holding heeft participaties in een brede reeks bedrijven, waaronder Lafarge, Total, Engie, Umicore en Ontex.