Umicore ziet positieve evoluties voor kerndivisies

De materialengroep Umicore heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzetgroei met 11 procent laten optekenen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf kon vooral in de kerndivisies opnieuw een duidelijke vooruitgang melden.


De afdeling katalysatoren liet daarbij een toename met 15 procent optekenen, dankzij de nieuwe groei die op de internationale automarkt kan worden gemeld. Ook in de divisie recyclage kon opnieuw een stijging van de inkomsten met 7 procent worden opgetekend omdat bij de prijs van de grondstoffen sinds enkele tijd opnieuw een duidelijke opwaartse trend wordt geregistreerd.


Bovendien kon ook een betere mix van producten worden gerealiseerd. In de divisie bouwmaterialen, die zal worden afgestoten, werd daarentegen een daling met 2 procent gemeld, te wijten aan de onzekere situatie in de Europese bouwsector. Umicore werkt aan een herstructurering, waarbij het bedrijf zich meer op zijn kernactiviteiten wil toespitsten en een aantal andere divisies wil afstoten.