Cover image

Kalasjnikov opent eerste winkel in luchthaven van Moskou

De Russische wapenfabrikant Kalashnikov heeft een flagship-store geopend op luchthaven Sheremetyevo Airport in Moskou. De winkel verkoopt merkkledij, merchandising en replica’s van wapens.


De winkel kadert in de strategie van Kalashnikov om zijn merknaam op de gewone consumentenmarkt te lanceren. Die koerswijziging was ook het gevolg van de sancties die de westerse wereld aan de Russische industrie heeft opgelegd, waardoor Kalashnikov geen toegang meer heeft tot de lucratieve markt van de Verenigde Staten.

Samen met de opening van de winkel lanceerde Kalashnikov ook zijn nieuwe textiellijn Baikal, die verschillende soorten jachtkledij en aanverwante accessoires verkoopt.

Tegen het einde van dit jaar zou de winkel ongeveer tweehonderd verschillende producten in de rekken hebben moeten liggen. Onder meer kan de klant in het filiaal terecht voor de aankoop van koptelefoons om tijdens schietoefeningen de oren te beschermen.

Tevens wordt allerlei kleding voor de jacht te koop aangeboden, maar daarnaast behoren ook zonnebrillen, drinkbekers, draagtassen en andere soeveniers met het logo van Kalashnikov tot het assortiment.

Icoon


Vladimir Dmitriev, marketing directeur van Kalashnikov, benadrukt dat het merk wereldwijd als een icoon van Rusland wordt bestempeld. Het is volgens hem dan ook logisch dat het bedrijf aanwezig is op een internationale luchthaven.

De opening van de winkel op Sheremetyevo Airport vormt een onderdeel van de nieuwe strategie die het bedrijf begin dit jaar heeft gelanceerd en die moeten leiden tot een diversificatie van de activiteiten. Kalashnikov kondigde daarbij aan in Rusland een netwerk van een zestigtal winkels te willen uitbouwen.

Kalashnikov is producent van de beroemde AK-47 die al zeventig jaar aan het Russische leger en allerlei bondgenoten wordt geleverd.

Bovendien heeft het wapen ook in allerlei conflicten de weg naar de strijdende partijen gevonden. Het bedrijf heeft echter aangekondigd dat in de winkel op de Russische luchthaven alleen onschuldige replica’s kunnen worden gevonden. (mah)