Cover image

We gebruiken onze smartphone verontrustend veel: gemiddeld 150 keer per dag

We zijn vaak bezig met onze smartphone. Dat weten we. Maar een nieuwe documentaire geeft uitsluitsel over hoe vaak we onze elektronische vriend bovenhalen, en de cijfers zijn verontrustend.

Het is geen geheim dat we te veel op onze smartphone zitten. In een nieuwe documentaire, It's People Like Us, werden vijf verschillende mensen gekozen die gehecht zijn aan hun smartphone. Zo brachten de makers van de reportage hun verslaving in beeld en het in verontrustend.

De Australische deelnemers die allemaal tussen 18 en 30 jaar oud zijn, werden 3 weken lang gevolgd. Het was verontrustend om te zien dat heel wat mensen op gevaarlijke momenten hun smartphone bovenhaalden, zoals tijdens het rijden. 

article photo

150 keer per dag


We gebruiken onze smartphone allemaal veel te veel.  Volgens de documentaire gebruiken wij onze smartphone veel vaker dan we denken. Blijkbaar gebruiken mensen die zo'n 150 keer per dag.