Cover image

Michael O'Leary, CEO van Ryanair, slaat mea culpa en belooft hogere lonen

Ryanair-baas Michael O'Leary heeft z'n personeel hogere lonen en betere werkomstandigheden beloofd. Maar hij had ook een waarschuwing in petto voor piloten die overwegen te vertrekken.

Ryanair ligt onder vuur. Vooral de werkomstandigheden kunnen op aardig wat kritiek rekenen. Steeds meer piloten kijken dan ook naar de concurrentie. 

Reactie

Het was duidelijk dat er actie moest genomen worden, en dat heeft Ryanair-CEO Michael O'Leary dan ook gedaan. In een brief sloeg hij een, voor hem heel atypische, mea culpa. Hij kondigt daarin aan voor hogere lonen te zullen zorgen en ook de werkomstandigheden drastisch te verbeteren.

"Ik excuseer me bij iedereen voor al de problemen", verontschuldigde hij zich. Nu zullen er dus een aantal veranderingen worden doorgevoerd. Onder andere de lonen, de getrouwheidspremies en de werkroosters zullen verbeterd worden.

Dalende aandelen

Maar er was toch nog een addertje onder het gras. Op het einde van de brief stonden ook nog aeen aantal grafieken. Grafieken van de concurrent Norwegen, waaruit moet blijken dat die het niet zo goed doen op de beurs. O'Leary wil dus duidelijk zijn piloten afraden over te stappen naar de concurrentie. Volgens hem zal Norwegian de winter niet eens halen en al veel vroeger de deuren moeten sluiten.

Lees meer