Cover image

Uber heeft vliegende auto's en in 2020 vliegen ze boven Los Angeles

We mogen niet liegen: de dingen die Holden zei over zijn vliegende auto en de beelden die hij erbij toonde, waren indrukwekkend. Al kregen we wel een gevoel van “mja, dat moeten we toch nog eens zien allemaal” toen hij eindigde met een scène uit de film van Blade Runner.


De essentie van zijn toespraak: zijn ideeën om een (zelf) vliegende minibusje bij Uber te krijgen. Hij wil dit maken opdat we in de toekomst gemakkelijker kunnen pendelen. Wat een idee voor tijdens de files.

roject Elevate


De oplossing van Uber heet Project Elevate. We kregen vervolgens te horen en te zien waar het voor het eerst zal verschijnen, wie er aan zal werken, en hoe deze futuristische dienst eruit zal zien als hij uiteindelijk van start gaat.

Slecht nieuws voor wie over de Antwerpse of Brusselse ring moet: de eerste drie steden die het krijgen zijn Dubai, Dallas en Los Angeles. En de aerial taxi service zal er volgens Uber pas rond 2020 actief zijn.