Cover image

Slim condoom i.Com registreert bedprestaties

Een Britse onderneming werkt aan de marktintroductie van een gadget die werd ontwikkeld om de seksuele activiteit van zijn bezitter te registreren. De verzamelde informatie kan eventueel ook met anderen worden gedeeld.


Dat blijkt uit de voorstelling van het zogenaamde i.Con Smart Condom dat door het bedrijf British Condoms uit Nottingham werd ontwikkeld. De ontwerpers wijzen erop dat het apparaat ook in staat is om seksueel overdraagbare aandoeningen zoals chlamydia of gonorroe te detecteren.

Het i.Con is trouwens geen echt condoom. Het gadget is een herlaadbare rubberen ring die over het klassieke condoom wordt gedragen.

“Het i.Con is in staat om de intensiteit van de seksuele activiteit te meten,” betoogt Adam Leverson, hoofdingenieur bij British Condoms. “Daarnaast wordt ook informatie geregistreerd over de duur en de frequentie van de sessies."

Calorieën


Daarbij kan tevens worden achterhaald hoeveel calorieën tijdens het vrijen werden verbruikt. De technologie van het i.Con laat bovendien toe om ook besmettingen met seksueel overdraagbare aandoeningen aan te geven.

"Wanneer een dergelijk probleem wordt vastgesteld, zal een led in het apparaat een paars licht beginnen uit te stralen," verduidelijkt British Condoms. "Het i.Con kan daarbij ook achterhalen welke specifieke besmetting aanwezig is.”

 

 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UteIgnmOJOY]

British Condoms merkt verder op dat de geregistreerde gegevens ook met andere partijen kunnen delen. Daarbij is het mogelijk om gegevens anoniem bekend te maken. Gebruikers krijgen bovendien toegang tot de statistieken van alle gebruikers van het apparaat.

Adam Leverson merkt nog op dat de drager van de i.Con op geen enkel ogenblik een hinderlijke invloed van het gadget zal ervaren. Woordvoerders van het bedrijf noemen het i.Con de volgende stap in de wearable-technologie.

Het apparaat zal in januari volgend jaar op de markt worden gelanceerd. Een voorafbestelling op de website van het bedrijf is mogelijk. Voor de i.Con zal 74 dollar moeten worden betaald.

Het opladen van het i.Con neemt ongeveer één uur in beslag. Daarna blijft het apparaat tussen zes en acht uur actief.

Sommige waarnemers waarschuwen echter voor een mogelijke bedreiging van de privacy. Daarbij wordt het i.Con als een spionage-condoom omschreven. Het apparaat wordt ook vergeleken met de enkelband van veroordeelden die vervroegd in vrijheid worden gesteld. (mah)