Cover image

"Bitcoin is compleet onbruikbaar," zegt de medestichter van Bitcoin.com

Samen met zijn populariteit neemt ook de kritiek op de cryptomunt bitcoin steeds meer toe. Sommige believers van het eerste uur lijken hun geloof in de cryptocurrency te zijn verloren. Dat geldt ook voor Emil Oldenburg. Dat is een medeoprichter van bitcoin.com, een van de grootste websites over de virtuele munt. Maar hij deed al zijn bitcoins van de hand om te investeren in de variant bitcoin cash.

Bitcoin.com is een website die opgezet is in april 2014 door CEO Roger Ver en de Zweed Emil Oldenburg, die nu de Chief Technology Officer is. Op dit moment heeft het bedrijf, dat zich in Saint Kitts and Nevis en met zijn hoofdkantoor in Tokio, ongeveer 60 werknemers. Zij worden allemaal in bitcoins uitbetaald. .

"Al mijn salaris de afgelopen drie jaar is betaald in bitcoin", zegt Oldenburg in een interview met Breakit. Ondertussen gelooft hij echter niet zo hard meer in de populaire virtuele munt, die tegenwoordig echter toch veel records brak.

"Meest riskante belegging die je kan doen"


"De bitcoin is op dit moment zo ongeveer de meest riskante belegging die je kan doen", zegt hij. "Het is extreem riskant. Ik heb zelf recent al mijn bitcoin verkocht."

Oldenburg besliste dit omdat hij niet langer meer gelooft in de virtuele munt. "Bitcoin is compleet onbruikbaar in de praktijk", legt hij uit.

Lees meer