Cover image
Lifestyle

Medewerkers Carrefour moeten niet panikeren

opinie1.200 werknemers van Carrefour krijgen binnenkort hun ontslag. Maar het hoeft niet meteen het einde te zijn voor hun arbeidsloopbaan. 

Twee hypermarkten van Carrefour zullen hun deuren moeten sluiten, andere filialen zullen hervormd worden en ook op het hoofdkantoor in Evere zullen er ontslagen vallen. Carrefour wil zijn focus verleggen van de hypermarkten naar de kleinere winkels en de online verkoop en daardoor verliezen 1.200 mensen hun baan. 

Stakingen

In verschillende filialen van de supermarktketen braken spontane stakingen uit. Verschillende winkels bleven dicht. De medewerkers zijn kwaad omdat ze hun job kwijt raken of tonen zich solidair met hun gedeputeerde collega's. 

Nieuwe kansen

Op de website van de VDAB staan er nog 4.500 vacatures open voor winkelpersoneel. De ontslagen werknemers van Carrefour staan dus mogelijk aan het begin van een nieuwe loopbaan. 

Laten we hoopvol zijn: vandaag meer dan 1.000 vacatures bij supermarkten en meer dan 4.500 vacatures bij VDAB voor winkelpersoneel. Kansen voor de getroffen werknemers van #Carrefour @vdab_be pic.twitter.com/lSr5n5sPQr


— Charlie Van Leuffel (@CharlieVLeuffel) January 26, 2018


Lees meer