Cover image
Politiek

Sleurs zet stap opzij in Gent: Van Bossuyt moet zwalpend N-VA redden

Verrassing op de nieuwjaarsreceptie van de Gentse afdeling van N-VA. Elke Sleurs zette er een stap opzij en gaf het lijsttrekkerschap door aan Europarlementslid Anneleen van Bossuyt. Ze zal speciaal voor de verkiezingen verhuizen naar Gent.

De N-VA zal in Gent een nieuwe weg gaan inslaan. Na eerder al Siegfried Bracke verdwijnt ook Elke Sleur nu ietwat gedwongen van het toneel. Anneleen Van Bossuyt moet nu de lijst gaan trekken. Van Bossuyt, die momenteel nog in Melle woont, zal voor de verkiezingen wel nog moeten verhuizen naar de Arteveldestad. 

Anneleen Van Bossuyt

Binnen de Gentse N-VA wordt het naar voor schuiven van Van Bossuyt op opluchting onthaald. Ze draaien de pagina van de woelige laatste tijden om en kiezen voluit voor een jonge politicus die de ploeg in Gent met gaan trekken.

Bossuyt zetelt al sinds 2015 in het Europese Parlement en is daar al een jaar voorzitster van de commissie Interne Markt en Consumentenbescherming. Ze zal voor haar lijsttrekkerschap dus wel moeten verhuizen. Ondanks dat ze een buitenstaander mag zijn voor de lokale politiek, stelt ze de stad wel heel goed te kennen en zou ze al ideeën klaarhebben. 

Siegfried Bracke

Het liep al een tijdje scheef bij de Gentse N-VA. Voormalig topman Siegfried Bracke kreeg slechts de voorlaatste plaats toegewezen van lijsttrekker Sleurs en dat kon Bracke niet verkroppen Hij weigerde die plaats en zette daarmee de hele partij voor het blok. Om de gemoederen te bedaren, werd een bemiddelaar aangesteld. Dat resulteert nu dus in het opzijschuiven van Sleurs en de aanstelling van Van Bossuyt. Sleurs zal wel nog op de lijst staan, maar haar exacte plaats is nog niet bekend.

Lees meer