Cover image

© epa

Lifestyle

Ook Albert Heijn experimenteert nu met kassaloze winkels

Albert Heijn zou het grote Amazon weleens de loef kunnen afsteken, want de Nederlandse winkelketen experimenteerde in alle stilte ook met kassaloze winkels. De technologie waarmee de Nederlanders werken, zou makkelijker zijn en daardoor ook beter te implementeren. "Met drie producten ben je op tien seconden de winkel uit", stelt Albert Heijn. "Alsof je iets uit je eigen koelkast neemt!"

De kassaloze winkels lijken een goed initiatief, maar er gaan toch nog een aantal probleempjes mee gepaard. Zo kunnen er maar een bepaald aantal mensen in de winkel met het gevolg dat de wachtrijen zich verplaatsen van de kassa naar de ingang van de winkel. Albert Heijn wil nu zelf kassaloze winkels die veel beter werken dan bij Amazon.

De winkels willen werken met elektronische prijslabels waardoor klanten in slechts enkele seconden kunnen betalen met hun smartphone. "Wij wilden per se geen hightechtruc, niet de winkel van de toekomst", stelt de directeur Jan-Willem Dockheer in de Nederlandse krant Het Parool. Momenteel gaat de proef van start in Zaandam, waar de hoofdzetel van het overkoepelende Ahold Delhaize is gevestigd.

Lees meer