Cover image
Science

Stof uit bakolie McDonald’s kan misschien kaalheid genezen

De chemische stof polydimethylsiloxaan, waarin frietjes van McDonald’s gebakken worden, zou onrechtstreeks kaalheid kunnen genezen. Een test op muizen draaide al positief uit.

Polydimethylsoloxaan is een stof die ook in de olie zit waarin McDonald’s-frietjes gekookt worden. De stof zou vooral geschikt zijn voor kalende mannen, omdat het met manipulatie haarfossielen kan aanmaken. Er werden al succesvolle testen uitgevoerd op muizen. De paper van het onderzoek werd uitgebracht in het wetenschappelijk tijdschrift Biomaterials. 

Er is wel een addertje onder het gras: de stof zelf gaat er niet voor zorgen dat je weer haar krijg, dus vele bezoekjes aan de McDonald's is nutteloos. Je moet effectief een kuur ondergaan. Toch hoopt Junji Fukuda, één van de professoren, dat er met deze techniek mensen met haaruitval geholpen kunnen worden. "Deze simpele methode is stevig onderbouwd en veelbelovend. We hopen dat deze techniek haartherapieën zal verbeteren."

Lees meer