Cover image

© EPA

Lifestyle

Kinderen Hallyday vechten testament vader aan in de VS en zijn... kansloos

Johnny Hallyday, de onlangs overleden Franse zanger van Belgische origine, laat zijn volledige vermogen na aan zijn laatste echtgenote Laeticia Boudou, met wie hij 21 jaar gehuwd was. Zijn kinderen Laura en David, die hij had met respectievelijk actrice Nathalie Baye en zangeres Sylvie Vartan, krijgen niets.

Hallyday verkocht 110 miljoen platen


De kinderen hebben nu aangekondigd het testament van hun vader te zullen aanvechten voor de Amerikaanse rechtbanken. Hallyday woonde en overleed op 6 december in zijn villa in een voorstad van Parijs, maar woonde het gros van het jaar in Los Angeles.

Actrice Laura Smet en zanger-autopiloot David Hallyday (op de foto boven met zijn moeder Sylvie Vartan en de Franse president Emmanuel Macron) zullen het testament aanvechten omdat het haaks staat op het Franse recht, dat het totaal onterven van rechtstreekse erfgenamen verbiedt. Zo zou het fortuin nu zelfs bij de twee Vietnamese adoptiekinderen van de rocker en zijn 32 jaar jongere echtgenote terechtkomen, mocht  de 42-jarige Laeticia vroegtijdig komen te overlijden.

Dat de kinderen David en Laura het niet kunnen vinden met Hallyday’s derde echtgenote, het ex-model Laeticia, is een publiek geheim. Daags na de door de Franse beau monde bijgewoonde begrafenis van ‘de Franse Elvis’, weigerden beide kinderen aan boord te gaan van een vliegtuig dat het stoffelijk overschot van de zanger naar zijn laatste rustplaats op het Antilliaanse eiland Saint-Barthélemy zou brengen.

Hoeveel het fortuin van Hallyday exact bedraagt is niet geweten, wel dat de man in zijn carrière 110 miljoen platen verkocht, drie villa's bezat en een chalet in Gstaad. De villa in Saint-Barthélemy wordt nu verhuurd voor 5.000 dollar... per dag.

© EPA

De zaak Jean-Michel vs Maurice Jarre

De kans dat Laura Smet en David Hallyday alsnog een euro van hun vader zien is zo goed als onbestaande. Als precedent is er de rechtszaak die musicus Jean-Michel Jarre aanspande tegen  het testament van zijn vader Maurice. Ook die woonde in de VS en liet al zijn geld na aan zijn laatste echtgenote. Jean-Michel kreeg uiteindelijk... niets.

Het vonnis van de Amerikaanse Hof van Cassatie was duidelijk. Als het koppel inderdaad in de VS verbleef, is het Franse recht van geen tel. Ook het feit dat geen van de kinderen behoeftig is speelt enkel in hun nadeel.