Cover image

© getty

Economie

Marc Coucke riskeert z'n hele vermogen kwijt te spelen

Marc Coucke riskeert z'n hele vermogen kwijt te spelen: de Amerikaanse farmareus Perrigo eist 1,9 miljard euro van Marc Coucke en het fonds Waterland wegens beweerde fraude bij de verkoop van Omega Pharma.

Het Amerikaanse bedrijf Perrigo eist 1,9 miljard euro van Marc Coucke en het fonds Waterland. De Amerikanen beschuldigen beiden van fraude, omdat ze de financiën van het bedrijf mooier hebben voorgesteld. Volgens De Standaard gaat het om een "lijvig en stevig onderbouwd document" dat ingediend is bij de arbitragecommissie.

Hierdoor riskeert Coucke zijn volledige vermogen. Perrigo heeft forensische speurders ingeschakeld die personeelsleden van het overgenomen bedrijf Omega Pharma, hebben ondervraagd. Het zou ook mails van het werk en privémails opnieuw hebben opgevist. Coucke moet nu enkel wachten op de uitspraak, maar door het ingewikkelde dossier kan dat tot 2021 duren.