Cover image

© epa

Economie

Ook seksfeestjes van medewerkers Ofxam in Tsjaad: Britse topvrouw stapt op

De seksfeestjes van medewerkers van Oxfam beperken zich niet alleen tot Haïti, maar zouden ook in Tsjaad zijn gebeurd. Die nieuwe onthullingen deden Penny Lawrence, de adjunct-directeur van de Britse afdeling van Oxfam, haar ontslag indienen. Lawrence neemt verantwoordelijkheid voor de wanpraktijken.

Afgelopen doken vrijdag op werden de eerste verhalen over de seksfeestjes bij Oxfam bekend gemaakt. Medewerkers van de organisatie zouden met geld dat van de ngo kwam, prostituees betaald hebben tijdens hun verblijf op Haïti na de zware aardbeving in 2010. Sommige meisjes zouden zelfs niet eens meerderjarig geweest zijn.

Grootste figuur in deze schandalen is  volgens insiders een Belg genaamd Roland van Hauwermeiren, toen de country manager van Oxfam. Roland mocht vertrekken bij Oxfam maar kreeg wel een ‘waardige exit’.

Lees meer