Cover image

© iStock

Politiek

Zoon van Nicolas Sarkozy wil dat drugs wordt gelegaliseerd

Louis Sarkozy, de zoon van de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy, heeft een artikel geschreven over drugs in onze samenleving. In het artikel spreekt Louis over 'de oplossing' van drugsproblematiek, namelijk alle drugs legaliseren. Zijn moeder, Cecilia Attias, is erg trots. 

Louis Sarkozy, de zoon van Nicolas Sarkozy, heeft in een artikel op Washington Examiner duidelijk gemaakt dat hij pro drugs is. De 20-jarige legt in zijn zelfgeschreven artikel waarom drugs gelegaliseerd moeten worden.

Schadelijk

In het stuk 'Drugscriminaliteit is intrinsiek schadelijk voor menselijke samenlevingen' vertelt hij dat dit debat al veel te lang bestaat. Hij spreekt zelfs over langer dan 100 jaar. "Het begon met een alcoholverbod, dat werd uitgevaardigd in 1920. Maar vandaag gelooft geen enkele persoon dat de overheid tijd, geld en middelen zou moeten verspillen om het alcoholverbod te herstellen. Waarom worden medicijnen niet op dezelfde standaard gehouden?", zegt hij in zijn artikel. "Tijdens het verbod was alcohol toch nog beschikbaar. Maar in plaats van ze te krijgen van door de staat gereguleerde winkels, werden burgers gedwongen om te kopen van criminelen en mensenhandelaren." En zijn oplossing is duidelijk: drugs legaliseren.  

De moeder van de jonge man, Cécilia Attias, lijkt erg trots te zijn. "Goed gedaan, zoon", zei ze op Twitter