Cover image

© vrt

Economie

Toch een paar rare dingen met die verkoop van KV Oostende van Marc Coucke aan zijn vriend Callant

Marc Coucke moest KV Oostende verkopen om Anderlecht te mogen kopen. Maar er vallen toch wel wat vragen te stellen bij de manier waarop dat is gegaan en hoe die constructie in elkaar zit.

Voordat de Belgische ondernemer en miljardair Marc Coucke Anderlecht kan overnemen, moet hij KV Oostende verkopen. En dat doet veel wenkbrauwen fronsen. Gisteren nog raakte bekend dat Coucke een enorme schadeclaim van Perrigo, het Amerikaanse bedrijf dat Omega Pharma overnam, boven het hoofd hangt. Het gaat om maar liefst 1,9 miljard euro.

Pas over vijf jaar zou KV Oostende verkocht worden, omdat de vraagprijs te hoog ligt: 15 miljoen euro. Callant en Coucke maakten daardoor een overeenkomst over het overnamebedrag. Coucke heeft ook nog geld te goed van de kustploeg en hij is van plan de schulden om te laten zetten in bankleningen.  

Voetbalstadion

Ten slotte is er dit nog: het voetbalstadion blijft eigendom van Coucke die het zal verhuren aan KV Oostende voor 800.000 euro per jaar. Hierbij rijst de vraag of de Belgische Voetbalbond gaat oordelen of de hele organisatie wel genoeg waarborgen biedt zodat de kans op competitievervalsing kleiner wordt. 

Lees meer