Cover image

© EPA

Lifestyle

Belgische Kim Meylemans dient klacht in tegen Britten op Winterspelen: "Skeleton draait om aerodynamica en om geld"

De Belgische Skeletoni Kim Meylemans heeft op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang, samen met een aantal andere naties, klacht ingediend tegen het Britse team. Die zouden in hun pakken aerodynamische spoilers gebruikt hebben, iets wat verboden is binnen het skeleton. 

Het rommelt bij het skeleton op de Olympische Winterspelen. De Belgische Kim Meylemans heeft daar, samen met een aantal andere deelneemsters, klacht ingediend tegen het Britse team.  Die zouden gebruik maken van aerodynamische spoilers, die het hen belangrijke seconden zouden kunnen opleveren.  

Spoilers

Door gebruik te maken van spoilers in een pak kan je enkele tienden van een seconde van je tijd afsnoepen. Aangezien het in skeleton vaak op minder dan een seconde aankomt, kan het gebruik van dergelijke aerodynamische hulpmiddeltjes het verschil maken tussen winnen of verliezen. 

Het is om deze reden dat Meylemans en een aantal van haar concurrentes klacht hebben ingediend tegen het Britse team, dat volgens hen aan competitievervalsing doet.

Geld

Kim Meylemans is van mening dat dit niet de schuld van de Britse atletes is. Zo laat ze weten aan De Standaard

"Ik heb ook een supergoed pak, maar als ze mij vertellen dat ik een pak krijg waarmee je tot een seconde sneller zou zijn, zou ik het ook uitproberen", zegt ze eerlijk. "In skeleton draait het ook om aerodynamica. En helaas ook om geld: wie meer geld heeft, kan meer experimenteren, meer ontwikkelen."

Lees meer