Cover image

© EPA

Tech

Bill Gates haalt uit naar Trump en raadt zijn concurrent Apple aan beter mee te werken met overheden

Volgens Microsoft-topman Bill Gates moet zijn grote concurrent Apple beter meewerken met overheden als hen dat gevraagd wordt. Gates pakt ook Amerikaans president Donald Trump aan. Hij zegt dat Trump meer respect moet tonen voor vrouwen.

"Bedrijven moeten voorzichtig zijn dat ze niet pleiten voor zaken die de overheid verhinderen om hun werk te doen", zegt Microsoft-topman Bill Gates in een interview met het Amerikaanse nieuwsmedium Axios. Hij haalt vooral uit naar Apple. Het bedrijf weigerde in 2016 om de FBI toegang te verlenen tot een iPhone van terrorist Syed Farook. Apple vreesde voor privacy- en security-problemen voor alle iPhones. 

Gates kreeg zelf al een uitbrander van de autoriteiten, die Microsoft te machtig vonden en vreesden voor monopolievorming. De Microsoft-oprichter denkt dat overheden in actie zullen schieten als Techbedrijven zich arrogant gedragen. Ten slotte had Gates het een en ander te zeggen over Trump in de jaarlijkse open brief van De Bill & Melinda Gates Foundation, de grote liefdadigheidsinstelling van Bill Gates en zijn echtgenote. Beiden wensten ze dat Trump meer respect zou tonen tegenover vrouwen. 

Lees meer