Cover image

© EPA

Tech

Belgische rechtbank veroordeelt Facebook wegens schenden privacy: dwangsom van 250.000 euro per dag

De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft Facebook veroordeeld wegens het niet naleven van de Belgische privacywetgeving. De privacycommissie had een klacht neergelegd tegen de internetgigant en krijgt nu over de hele lijn gelijk. Facebook moet nu 250.000 euro dwangsom per dag betalen als het zijn instellingen niet aanpast.

Facebook zou de privacyregels in ons land geschonden hebben en nu veroordeelt de rechtbank van eerste aanleg in Brussel de socialenetwerksite. Via sociale plug-ins, cookies en pixels volgt Facebook alles wat we doen op het internet. Cookies worden gebruikt voor reclamedoeleinden en Facebook volgt op die manier ook zelfs mensen die geen profiel hebben. 

Welke informatie opgeslagen wordt en wat ermee gedaan wordt, is niet duidelijk, maar Facebook moet er verplicht mee stoppen en alle gegevens die al verzameld zijn, moeten vernietigd worden. Als Facebook weigert, hangt er een dwangsom van 250.000 euro per dag boven het bedrijf. 

Lees meer