Cover image

© EPA

Politiek

Dertien Russen beschuldigd van inmenging Amerikaanse presidentsverkiezingen

Dertien Russen en drie Russische bedrijven worden er officieel van verdacht de Amerikaanse verkiezingen van 2016 te hebben willen beïnvloeden. Daarmee gaat een nieuwe fase van het FBI-onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller van start.

Robert Mueller, de speciaal aanklager die onderzoek doet naar de Russische inmenging in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft dertien Russen en drie Russische bedrijven aangeklaagd wegens samenzwering, fraude, identiteitsroof en nog veel meer. Dat meldt de Britse publieke omroep BBC. Rusland wordt ervan beschuldigd via een grootschalige operatie de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden. 

Via het internet, vooral Twitter, Facebook en Instagram, probeerden ze Amerikanen hun vertrouwen in de nationale politiek te doen verliezen. Ook zou de zakenman Yevgeny Prigozhin, één van de bondgenoten van de Russische president Vladimir Poetin, de actieve groep gefinancierd hebben. Trump ontkent dat Rusland de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilde dwarsbomen. 

Lees meer