Cover image

© wiki commons

Travel & Food

Depots van AB InBev geblokkeerd door staking: horecazaken in het nauw?

Vakbondsleden hebben een groot aantal depots van AB InBev geblokkeerd omdat ze niet akkoord gaan met de herstructureringsplannen van de bierproducent. Wat als depots nog even geblokkeerd blijven? Komen horecazaken dan in de problemen?

Door de blokkage van de vakbondslieden kunnen honderden cafés niet bevoorraad worden. "De meeste drankgelegenheden zijn nog voldoende bevoorraad", zegt Horeca Vlaanderen-woordvoerder Filip Vanheusden aan de VRT. "Maar zaken waar vandaag drank geleverd zou worden, kunnen natuurlijk wel in de problemen komen, komend weekend."

Voor één keer andere brouwer

Heel wat horecazaken hebben een contract bij een vaste brouwerij. Daarom stellen ze bij Horeca Vlaanderen voor om een uitzondering te maken op het contract als de stakingen zouden blijven doorduren. Uitbaters mogen dan voor één keer bier inslaan bij een andere brouwerij.

Lees meer