Cover image

© youtube

Tech

Gesofisticeerde objecten boven VS: Amerikanen denken aan ufo’s

In december gaf het Amerikaanse leger twee video’s vrij waarin Amerikaanse F-18’s ongeïdentificeerde vliegtoestellen benaderen. In de eerste video gaat het om een vreemd, eivormig voorwerp, in de tweede video om een gelijkaardig incident uit 2004.

De video's helpen bewijs te verzamelen dat vliegtuigtoestellen bestaan met meer geavanceerde technologie dan die van Westerse legers. Gelijkaardige incidenten werden al waargenomen aande Amerikaanse oostkust sinds 2015. Volgens de Amerikaanse krant Washington Post beweren Amerikaanse Defensieambtenaren dat. 

De luchtmacht stuurde pas nog F-15’s het luchtruim in om een niet-geïdentificeerd toestel met hoge snelheid te treffen naast de Westkust. Het vliegtoestel kon niet onderschept worden. De video’s van die aanvaring werden eind vorig jaar openbaar gemaakt door de Amerikaanse krant New York Times. Volgens sommigen zit Rusland of China achter de toestellen. Een aantal Amerikanen hebben het over "het bewijs van een buitenaardse beschaving".

Lees meer