Cover image

© getty

Tech

Zuckerberg biedt z'n excuses aan

In een interview met CNN heeft Mark Zuckerberg zich verontschuldigd bij de gebruikers van Facebook. Zowel de autoriteiten in Amerika als in Europa willen Zuckerberg aan de tand voelen over de manier waarop Facebook is omgegaan met de zaak-Cambridge Analytica. Dat data-analysebedrijf maakte in 2014 de gegevens van 50 miljoen Facebook-gebruikers buit en zette die vervolgens in om politieke campagnes zoals de presidentsverkiezingen in de VS te beïnvloeden.

Mark Zuckerberg heeft spijt dat Facebook de privacy van de gebruikers heeft geschonden. "Dit was een grote schending van vertrouwen en het spijt me dat het is gebeurd", zei hij. Zuckerberg gaf toe dat Facebook fouten had gemaakt in de affaire rond Cambridge Analytica, maar de vraag is nu of het bedrijf de andere kant uit heeft gekeken. Hij zou getuigen in een hoorzitting van het Amerikaanse Congres.

In een interview met CNN verklaarde hij dat Facebook zelf strengere regels zal opstellen met betrekking tot de privacy van Facebook-gebruikers. Er heerst zich echter nog een grote vraag: Waarom liet Zuckerberg niets van zich horen tijdens het schandaal? Hij beweert er alles aan te doen om de gebruikers te beschermen. "Wij hebben de verantwoordelijkheid om jullie gegevens te beschermen en als ons dat niet lukt, dan verdienen we het niet om voor jullie te werken."

Lees meer