Cover image

© iStock

Science

Slang die hert volledig opeet, wordt internethit, maar hoe kan zoiets?

Er gaat op internet een Discovery-filmpje viraal, waarin een volwassen netpython een hert volledig opeet. De huiveringwekkende beelden hebben op YouTube al voor bijna 4 miljoen views gezorgd, maar hoe kan een smalle slang eigenlijk zo’n groot beest als een hert binnenspelen?

De video van Discovery UK heeft als begin een netpython van meer dan 7 meter lang die ’s nachts rondsluipt in de jungle van Indonesië. De slang heeft al een jaar niet gegeten, hij heeft grote honger dus.

Het filmpje bereikt echt hoge spanning rond de 4 minuten en 20 seconden. De Discovery-camera legt vast hoe het serpent het nietsvermoedende hertje een eerste bijt uitdeelt. Vervolgens wurgt de slang het zoogdier met zijn dodelijke kronkels. De bloedsomloop wordt volledig versperd waardoor het dier, dat ongeveer 30 kilo weegt, binnen enkele minuten sterft.

Lees meer