Cover image
Travel & Food

Na nieuwe busramp: hoe veilig is reizen met touringcars?

Het lijkt wel alsof met de regelmaat van de klok een ramp met een touringcar gebeurt. In Beieren is afgelopen nacht een Belgische reisbus ingereden op een vrachtwagen. De chauffeur van de bus is daarbij om het leven gekomen. Er zijn ook 18 gewonden, onder wie 5 zwaargewonden. Is reizen met de bus dan zo gevaarlijk gevaarlijk? 

Een Belgische reisbus is kort na middernacht ingereden op een vrachtwagen. De botsing gebeurde op de A3-autosnelweg ter hoogte van Aschaffenburg, in het noordwesten van Beieren. Onder de 46 passagiers zijn 17 lichtgewonden die ter plaatsen werden verzorgd. De 5 zwaargewonden werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. 

De bus was op weg naar Oostenrijk waar gezinnen op skivakantie gingen. De chauffeur merkte de vrachtwagen op de rechterrijstrook te laat op waardoor deze een botsing veroorzaakte. Gelukkige bleef de bestuurder van de vrachtwagen ongedeerd. Ook konden de passagiers veel erger hebben meegemaakt indien ze geen gordel droegen volgens Duitse media.

Niet het eerste busongeval

Het is niet de eerste keer dat er dergelijk ongeval in het nieuws komt. Het drama is Sierre is daar een voorbeeld van. Daarbij kwamen 22 kinderen uit Lommel om. Ook in 2015 reed een bus met gepensioneerden in op een vrachtwagen in Frankrijk. Verder kwamen er vorige zomer 18 passagiers om toen een Duitse bus vuur vatte na een botsing op een file. En we kunnen zeker het ongeval in de Italiaanse stad Verona niet vergeten, waarbij studenten tussen 14 en 18 jaar omkwamen. Een reeks ongevallen die in ons geheugen gegrift staat.