Cover image

© iStock

Science

Uitslapen in het weekend: zo is het wel een goed idee

Experts claimen al jaar en dag dat je bioritme respecteren één van de sleutels tot een goede nachtrust is. Maar ook een uurtje langer slapen in het weekend heeft zijn nut, blijkt nu uit onderzoek. Al mag je er, zoals met alles, niet mee overdrijven. Dit zijn de voordelen van uitslapen in het weekend. 

Het blijkt dat het BMI van uitslapers gemiddeld gevoelig lager liggen dan mensen die te weinig slapen en dat niet inhalen. De uren slaap die je dus inhaalt, heeft effect op je BMI. Wie in het weekend bijslaapt, leeft ook gewoon langer. 

Begrijp het niet verkeerd: slaapexperts adviseren wel om op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en na zo'n zeven à acht uur weer op te staan. Dit is misschien niet wat je in gedachten had, maar het zorgt er wel voor dat je goed slaapt. 

Lees meer