Cover image

© epa

Tech

Facebook groeit, ondanks privacyschandalen

Facebook zag het aantal gebruikers in het afgelopen kwartaal groeien met 13% naar 2,2 miljard. Ondanks meerdere privacyschandalen.

Uit de kwartaalcijfers van het bedrijf blijkt het aantal gebruikers met 3,28% groeide in vergelijking met het laatste kwartaal van 2017 en zelfs met 13% vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar.

Facebook wordt nu dagelijks gebruikt door 1,45 miljard mensen, en ook dat is een stijging met 13% ten opzichte van een jaar geleden en 3,57% meer dan in het vorige kwartaal.

Financieel: omzet + 49%

Bovendien gaat het financieel ook uitstekend. Facebook boekte in het eerste kwartaal een omzet van 11,97 miljard dollar, een stijging van maar liefst 49% procent tegenover een jaar eerder. De netto-inkomsten kwamen uit uit op 4,99 miljard dollar voor het eerste kwartaal van 2018.

Facebook ligt al weken onder vuur vanwege een schandaal rond databedrijf Cambridge Analytica dat data van miljoenen Facebookgebruikers misbruikte. Facebook bleek al in 2015 op de hoogte daarvan, maar het bedrijf besloot om er niks over naar buiten te brengen.

Lees meer